قواعد المشاركة في المنتدى

(قسم الاعلانات) الموضوع:للبيع حسابات انسقرام10k وفوق حقيقي نشيطة جداً بواسطة: (طـلال العنزي) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:نصائح للمتحجبات بواسطة: (احمديوسف) :: (منتدى برمجة الجرافكس) الموضوع:برنامج الرسام بواسطة GLUT بواسطة: (computeach) :: (منتدى تصميم صفحات الويب) الموضوع:احجز موقع الكترونى ب 20 جنيه بواسطة: (3stores.net) :: (منتدى Microsoft Visual Basic) الموضوع:برنامج بزنس كنترول الاقوى بواسطة: (يبكى ويضحك) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:اجهزة انذار السيارات اقل الاسعار فى مصر شركة مصر تكنولوجي بواسطة: (مصر تكنولوجي) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:رسائل ماجستير من بحوث دوت كوم بواسطة: (احمديوسف) :: (منتدى Microsoft Visual Basic) الموضوع:مشروع ادارة المكتبة بواسطة: (هدوء البحر) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:شركة نقل اثاث بارياض0502460104-0502460198 بواسطة: (saadabd) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:بيع واشترى - بيئة الكترونية متكاملة للبيع والشراء بواسطة: (الياسمينا) :: (منتدى تحليل و تصميم نظم المعلومات) الموضوع:أرجوكم محتاجة مساعدة لمشروع بالكلية بواسطة: (Eng Smsm) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:مركز رويال هير لزراعة الشعر في تركيا بواسطة: (احمديوسف) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:تفضلي بزيارة دار هيا الحوطي للأزياء الراقيه بواسطة: (الياسمينا) :: (منتدى برمجة التقارير) الموضوع:أداة لطباعة اي DataGridView بواسطة: (SSAYED111) :: (منتدى الأكسس) الموضوع:فك ملفات MDE بواسطة: (startnet) :: (منتدى برمجة التقارير) الموضوع:طلب فى تقرير بواسطة الكريستال ريبورت - مرفق مشروع بواسطة: (Zakhoy) :: (منتدى برمجة التقارير) الموضوع:كريستال ريبورت 2008 بواسطة: (Zakhoy) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:برنامج محاسبة المقاولات بواسطة: (lalasakr) :: (منتدى البرامج) الموضوع:ايزي فارما بواسطة: (amr elswearky) :: (قسم الاعلانات) الموضوع:ايزي فارما بواسطة: (amr elswearky)

المواضيع المثبته: (منتدى Microsoft Excel) الموضوع:هيا بنا نتعلم كتابة الكود فى الاكسيل VBA بواسطة: (ramies) :: (منتدى التصميم والجرافيكس) الموضوع:الكتابة باللغة العربية في برنامج فلاش بواسطة: (مبرمجة فلسطينية) :: (منتدى أنظمة الشبكات وأمنها) الموضوع:ماهو الـ IPSec بواسطة: (khaled helal) :: (منتدى Microsoft Excel) الموضوع:شرح دوال الاكسيل كلِ على حده بواسطة: (ramies) :: (منتدى ADO.NET العام) الموضوع:ربط قاعدة البيانات والفرق بين الوضع المتصل والوضع المنفصل وشرحها بالتفصيل بواسطة: (علاء عبدالخالق) :: (منتدى الكتب الالكترونية) الموضوع:كتاب لبرامج مصممة بالفيجوال مع أكوادها (الجزء الثاني) بواسطة: (First Star) :: (Oracle قسم قواعد البيانات أوراكل) الموضوع:تنصيب أوراكل 8i النسخة الشخصية على ويندوز XP بواسطة: (راحـل) :: (منتدى Microsoft Visual Basic) الموضوع:دروس صوت وصورة للربط بين اسكيوال سيرفر والفجوال بيسيك بواسطة: (wael abed) :: (كتب عن VB.NET) الموضوع:مكتبة مرفقات الدوت نت (المحيط العربى) بواسطة: (alaa gomaa) :: (قسم الدروس و الدورات) الموضوع:دورة شاملة في VB.Net المستوى الأول بواسطة: (مهند عبادي) :: (منتدى برمجة الشبكات في بيئة الدوت نت) الموضوع:Dot Net Networks & TCP/IP Programming بواسطة: (fmo_82) :: (منتدى Microsoft Excel) الموضوع:مكتبة اكسيل كاملة - عربى - انجليزى بواسطة: (junkbki) :: (Oracle قسم قواعد البيانات أوراكل) الموضوع:يجب المرور هنا للأهمية بواسطة: (وليد القدسي) :: (منتدى الكتب و المقالات) الموضوع:دروس متفرقة خفيفة بواسطة: (أبو أفنان) :: (منتدى برمجة الألعاب) الموضوع:مجموعة من مشاريع الالعاب بواسطة: (مصطفي البارودي) :: (منتدى برمجة التقارير) الموضوع:شرح طريقة اضافة تقرير Crystal Reports في الـ ASP.NET بواسطة: (FunctionSys) :: (منتدى مبرمجي ASP) الموضوع:شرح كود موقع شؤون الموظفين النسخة الأولى بواسطة: (alanees) :: (منتدى Microsoft SQL Server) الموضوع:SQL SERVER vs ORACLE بواسطة: (m.atassi) :: (منتدى تحليل و تصميم نظم المعلومات) الموضوع:تحليل كامل لبرنامج حسابات بواسطة: (الشجرة الطيبة) :: (منتدى برمجة التقارير) الموضوع:كيف ربط الكرستال ربورت بالنت2008 بواسطة: (raaddawood)

عدد الصفحات : 2  1  2   > » إضافة رد إضافة موضوع جديد

> سؤال عن كيفيه التعامل مع SQL Server2005 الاعداد على شبكه داخليه او على شبكه الانترنت
Bookmark and Share
تقييم الموضوع Label معدل التقيم:0
مشاركةالخميس,15/شعبان/1430 هـ,04:41 صباحاً
المشاركة #1

الرتبة في المنتدى:رقيب

أيقونة المجموعة

المجموعة: الأعضاء
المشاركات: 12
سجل في:الخميس,15/شعبان/1430 هـ,01:32 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 91453










مقدمه
اخوانى الكرام ......
كثرت الاسئله عن كيفيه اعداد داتا بيز يستطيع من خلالها مستخدمى البرنامج ان يتصلوا بالداتا بيز فى وقت واحد حتى اذا كان البرنامج موجود فى بلد والداتا بيز موجوده فى بلد اخرى
فى موضوعنا هذا سوف نتعلم كيف كيفيه تطبيق هذه الفكره على برنامج
SQL Server 2005 Express

انظروا الى هذه الصوره هذا ما نريد ان نتوصل اليه



هذا الشكل يوضح ان الدتا بيز غير موجود على كل جهاز يمتلك البرنامج ولكن الداتابيز موجود فى مكان اخر والاجهزه الموجود عليه البرنامج سواء داخل الشبكه او خارجها يمكنها الاتصال بالسيرفر والحصول على الداتا المطلوبه من البرنامج ولكن مهلا يوجد بعض التجهيزات والمتطلبات لكى نحصل على تطبيق هذا

1. يجب تحميل برنامج SQL Server 2005 Express Edition



حمل" target="_blank" href="http://download.microsoft.com/download/f/1/0/f10c4f60-630e-4153-bd53-c3010e4c513b/SQLEXPR.EXE"]حمل" target="_blank">http://download.microsoft.com/download/f/1/0/f10c4f60-630e-4153-bd53-c3010e4c513b/SQLEXPR.EXE"]حمل من هنا

2.نحتاج ايضا برنامج SQL Server Management Studio Express
ويمكننا تحميله مجانا
اضغط" target="_blank" href="http://download.microsoft.com/download/a/6/c/a6c820bb-9043-4ef6-8a7b-a0cd327cf8c5/SQLServer2005_SSMSEE.msi"]اضغط" target="_blank">http://download.microsoft.com/download/a/6/c/a6c820bb-9043-4ef6-8a7b-a0cd327cf8c5/SQLServer2005_SSMSEE.msi"]اضغط هنا

بعد انتهاء التحميل

يجيب تثبيت الاتى :
اولا:
1.SQL Server 2005 Express Edition
ثانيا :
SQL Server Management Studio Express

وتثبيت فى غايه السهوله ولا يحتاج لشرح احنا ناس مبرمجين واكيد هانعرف نتعامل مع تثبيت البرنامجين بكل سهوله وفعلا هما مش محتاجين لشرح والى وقفت معاه حاجه او محتاج استفسار عن الطريقه انا موجود انشاءالله فى المتابعه

-----------------------------------------------------------
الشرح


ندخل فى المهم :Dاحنا ان شاء الله هانشرح ونتناقش مع بعض فى ثلاث حالات بالنسبه للداتا بيز :

1-اذا كانت الداتا بيز موجوده على جهاز واحد والبرنامج ايضا مستخدم على نفس الجهاز فقط
2-اذا كانت الداتا بيز موجود على جهاز واحد فى الشبكه الداخليه والبرنامج موجود على اكثر من جهاز على الشبكه الدخليه
3-اذا كانت الداتا بيز موجوده على جهاز فى اى مكان والبرامج الى هاتتصل بيها موجوده بعيدا عنها فى مكان اخر


نبتدى نتكلم على اول حاله لدينا وهي :-
1-اذا كانت الداتا بيز موجوده على جهاز واحد والبرنامج ايضا مستخدم على نفس الجهاز فقط

1- بعد تثبيت البرنامجين (SQL Server 2005 Express Edition و SQL Server Management Studio Express)

افتح برنامج SQL Server Management Studio Express

2- بعد فتح البرنامج سوف يظهر الأتى:-




كما يوضح الشكل اسم السيرفر الى هوه اكيد اسم جهازك وايضا فى المربع الى تحتيه نوع السماح بالدخول سواء هوه كان بيوزر نيم وباسوورد او الدخول برمز دخولك على النظام ( الويندوز)

بعد الضغط على كونيكت علشان تقدر تدخل على الدتا بيز سوف نرى الشكل التالى



يوضح الشكل التالى اسم السيرفر ونوع Database Engine المستخدمه
من الناحيه الاخرى نجد تصفح للداتا بيز الموجود وممكن طبعا ماتكونش داتا بيز واحده ممكن تكون اكتر من داتا بيز موجود على SQL واحد تعالوا نتصفح داتا بيز موجود على هذا السيرفر




كما نرى ضغط على داتا بيز ثم ظهر لى الداتا بيز الموجوده على نفس السيرفر ثم اخترت داتا بيز بأسم (AMD ) ثم ضغط على Tables علشان اقدر اشوف ما هيه الجداول الموجوده داخل الداتا بيز (AMD ) واقدر التعامل مع الجداول هذه مثل برنامج الاكسيس والفرق اختلافات صغيره على العموم مش هوه ده موضعنا دلوقتى انا عايز اتصل بالداتا بيز (AMD ) فى هذا الحاله ماذا ستكون جمله الاتصل فى الفيجوال ستديو 2003/2005/2008 سيكون الكود كالآتى :-

 كود
Data Source=Eldotkor\SQLEXPRESS;Initial Catalog=AMD;Integrated Security=True


دى جمله الاتصال التى تتيح الاتصال من البرنامج الى الدتا بيز الموجوده على نفس جهاز البرنامج
لو لاحظنا ان نوع السماح بالدخول Integrated Security وهوه مفعل عن طريق True

------------------
على ما اظن ان كلنا نعرف هذه الطريقه علشان دى الطريقه المشاعه فى الاتصال بـ SQL عن طريق نفس الجهاز الموجود عليه البرنامج

تعالوا معى نتعرف على ثانى حاله وهي ......


2-اذا كانت الداتا بيز موجود على جهاز واحد فى الشبكه الداخليه والبرنامج موجود على اكثر من جهاز على الشبكه الدخليه


فى هذه الحاله لايكون نوع السماح بالدخول على SQL عن طريق جمله الاتصال هاتكون Integrated Security او عن طريق الـSQL Server Management Studio Express هاتكون
Windows Authentication
سوف يكون نوع السماح بالدخول على SQL بـ Username and Password كما فى الشكل التالى مثال علىSQL Server Management Studio Express :-



يوضح الشكل ان اسم السيرفر ليس اسم الجهاز الموجود عليه البرنامج بارقم IP للجهاز الموجود عليه الSQL server على الشبكه الداخليه وهذا رقم IP لجهاز داخل الشبكه ولكن المختلف عن بقيه الاجهزه انه عليه SQL server وكيد طبعا لو انتا عايز تخلى الجهاز ده ذو مواصفات خاصه يكون احسن لو عندك عدد كبير من مستخدمى البرنامجك المتصل بالداتا بيز
يوضح ايضا الشكل ان نوع الاتصل هايكون SQL Authentication وفى هذا الاختيار سيتم السؤال عن User name And Password سوف اضع هذه المعلومات كما موضح فى الشكل ثم اضغط على كونيكت بعد نجاح عمليه الدخول سوف يظهر هذا الشكل ويوضح تأكيد عمليه الدخول بالبيانات المدخله User name و SQL Server IP



بعد التعرف على هذا المثال الأن كيف يمكننى ان انشاء User name And Password للدخول على داتا بيز معينه موجوده على جهاز SQL server الموجود داخل الشبكه

اتبع الأتى:-

1- انشاء الـUser name and Password اضغط كليك يمين على كلمه Login الموجوده داخل Security



ثم



اتبع الشكل السابق مع مرعاء اختيار الداتا بيز التى تريد عمل هذا الـUser استخدامها

ثم مرحله تحديد صلاحيات هذا المستخدم الجديد User على الداتا بيز المختاره



ثم



بعد الانتهاء من اعداد المستخدم الجديد User اضغط على OK

سوف تلاحظ التالى :-



هذا الشكل يوضح نجاح انشاء مستخدم جديد على SQL server وعلى الداتا بيز المراد استخدامها من SQL server

بعد الانتهاء تعالوا معى نتعرف على المستخدمين للداتا بيز المختاره
قم بالضغط كليك يمين على الداتا بيز المختاره ثم تابع الشكل التالى :-



ثم لاحظ الاتى :


الان لاحظنا ان المستخدم الجديد فعلا موجود على الداتا بيز التى تم اختيارها عند انشاء المستخدم الجديد User ولكن الآن هل يمكن لبرنامجى الاتصال بالدتا بيز التى تم اختيارها عند انشاء Absba User name وكيف ستكون شكل جمله الاتصال لهذه الداتا بيز ؟
الحل بسيييييييييييييييط جدا :D:D

 كود
("Data Source=192.168.0.3;Initial Catalog=HREX;User ID=Absba;Password=123456")


يوضح الكود استخدامِ Absba User name و Password الخاصه به وايضا وضعنا رقم الـIP الخاص بـSQL server الموجود داخل الشبكه بدلا من اسم الجهاز الموجود فى جمله الاتصال فى الحاله الاولى

الآن باقى اخر حاله معنا وهي

3-اذا كانت الداتا بيز موجوده على جهاز فى اى مكان والبرامج الى هاتتصل بيها موجوده بعيدا عنها فى مكان اخر
الكثير يرى هذه الحاله معقده لحد ما ولكن بعد شرح الحالتين السابقين سيكون شرح الحاله الثالثه فى بعض الكلامات البسيطه :D:D:D

نعم صدق او لا تصدق

كل ما عليك هوه شراء رقم Real IP من اى شركه ADSL ثم قم بوضع بيانات هذا ال Real IP على جهاز SQL server وقم بالتعامل كما فى الحاله الثانيه بالظبط وكل ما عليك عند وضع رقم الـIP بدلا من رقم السيرفر الموجود فى الشبكه الداخليه كما شرحنا قم بـادخال هذه المره رقم ـ Real IP
ثم غير جمله الاتصال باداتا بيز كما فى الشكل التالى :-


 كود
("Data Source=180.60.30.55;Initial Catalog=HREX;User ID=Absba;Password=123456")

وبعد ذالك تقدر تتصل بادتا بيز فى اى مكان فى العالم سواء بال الـSQL Server Management Studio Express او بالبرانامج الى انتا صنعه

فى نهايه الموضوع احب ان اشكركم على الاطلاع واحب ان انوه ان صور الموضوع غير محميه مثل طبع اسمى عليها وغير ذالك فا ان هدفى الوحيد هوه المعرفه اى كان الزائر من المنتدى او خارجه
المهم المعرفه فا انى لا ابالى من حقوق الملكيه لمعلومات اعطاها الله لى ولكن هل من اجنبى يضع اسمه على صوره فى اى شرح فى اى منتدى اجنبى الاجابه ( لا طبعا )
اذا اردت اقتباس الصور وفتح موضوع اخر اكبر من هذا لك هذا مع كل تحياتى المهم انتشار العلم


تقبلوا تحياتى اخوانى الكرام ولا تنسونى فى الدعاء

اخوكم ايمن الدكتور


حررت من قبل: eldoktor007 في الخميس,15/شعبان/1430 هـ,04:42 صباحاً


--------------------
الحياة بدون هدف كأنسان بلا روح


======= My Microsoft Profile=======


Transcript ID : 836669
Access Code : 24681010
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالخميس,15/شعبان/1430 هـ,05:08 صباحاً
المشاركة #2

مشرف منتدى القسم المفتوح
الرتبة في المنتدى:عماد

أيقونة المجموعة

المجموعة: مشرفي الموقع
المشاركات: 2735
سجل في:الاثنين,13/ربيع الثاني/1428 هـ,06:04 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 24753



مشكور أخي أيمن على الموضوع الجميل

واصل أخي ابداعاتك

طبعا أخونا أيمن غني عن التعريف
مشرف منتديات المشاغب و مجتمع عرب مايكروسوفت

أهلا بك أخي بالمحيط العربي

أخوك أبو مروان
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالخميس,15/شعبان/1430 هـ,06:19 صباحاً
المشاركة #3

الرتبة في المنتدى:رقيب

أيقونة المجموعة

المجموعة: الأعضاء
المشاركات: 6
سجل في:الثلاثاء,13/شعبان/1430 هـ,11:14 صباحاً
الدولة:العراق
رقم العضوية: 91425



روعة
----
وجزاك الله الجنَّة


--------------------
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالسبت,17/شعبان/1430 هـ,01:04 صباحاً
المشاركة #4

الرتبة في المنتدى:مقدم

أيقونة المجموعة

المجموعة: أعضاء الشرف
المشاركات: 656
سجل في:الخميس,16/ربيع الأول/1430 هـ,10:53 صباحاً
الدولة:العراق
رقم العضوية: 79764



السلام عليكم دكتور ايمن
اهلا وسهلا بك في هذا المنتدى ونشكرك الشكر الجزيل على هذا الموضوع الاكثر من رائع وعلى هذة المعلومات الجديدة علي ونرجو منك المزيد وخاصتا اذا كانت لديكم واضيع تخص برنامج الفيجول بيسك مع قاعدة بيانات سكيول سيرفر 2000 او 2005 مع التقدير
اللهم اجع هذا العمل في ميزان حسناته
قولو امين


--------------------
الليل مهما طال لابد من طلوع الشمس والعمر مهما طال لابد من دخول القبر
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالاثنين,19/شعبان/1430 هـ,07:54 مساءً
المشاركة #5

مشرف لمنتدى الفيجوال 6
الرتبة في المنتدى:لواء

أيقونة المجموعة

المجموعة: مشرفي الأقسام
المشاركات: 1509
سجل في:الخميس,01/ربيع الأول/1427 هـ,12:13 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 9481



مشكور اخي العزيز علي مشاركتك الرائعة وجزاك الله كل خير
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالثلاثاء,20/شعبان/1430 هـ,01:33 صباحاً
المشاركة #6

مشرف عام
الرتبة في المنتدى:عقيد

أيقونة المجموعة

المجموعة: مشرفي الموقع
المشاركات: 711
سجل في:الثلاثاء,24/فر/1428 هـ,07:30 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 21334



بارك الله فيك يا اخى eldoktor007 وجزاك الله خيرا على ماقدمت فهذا الموضوع جديد وسيستفيد منه الكثير من الاعضاء .
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالثلاثاء,20/شعبان/1430 هـ,01:44 صباحاً
المشاركة #7

خبيرتحليل نظم و دوت نت
الرتبة في المنتدى:عماد

أيقونة المجموعة

المجموعة: مشرفي الموقع
المشاركات: 3849
سجل في:الأحد,17/محرم/1428 هـ,05:57 صباحاً
الدولة:الأردن
رقم العضوية: 19244







بارك الله فيك وجزاك كل خير


تحياتي للجميع
ابو سامر
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالأربعاء,21/شعبان/1430 هـ,04:56 صباحاً
المشاركة #8

الرتبة في المنتدى:ملازم

أيقونة المجموعة

المجموعة: أعضاء فعالين
المشاركات: 75
سجل في:الخميس,23/شعبان/1425 هـ,08:05 مساءً
الدولة:السعودية
رقم العضوية: 270



جزاك الله خيرا ،،،
لو فرضنا ان لدي برنامج و القاعدة موجودة على سيرفر SQL في الشبكة
وأريد كل المستخدمين الموجودين في الشبكة alluser تشغيل البرنامج .
فهل يلزم اعطاء صلاحية للمجموعة alluser من داخل الاسكيوال .
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالجمعة,06/شوال/1430 هـ,06:25 صباحاً
المشاركة #9

الرتبة في المنتدى:رقيب

أيقونة المجموعة

المجموعة: الأعضاء
المشاركات: 12
سجل في:الخميس,15/شعبان/1430 هـ,01:32 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 91453



مشكورين اخوانى الكرام على المرور والتشريف


--------------------
الحياة بدون هدف كأنسان بلا روح


======= My Microsoft Profile=======


Transcript ID : 836669
Access Code : 24681010
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة
مشاركةالجمعة,06/شوال/1430 هـ,06:29 صباحاً
المشاركة #10

الرتبة في المنتدى:رقيب

أيقونة المجموعة

المجموعة: الأعضاء
المشاركات: 12
سجل في:الخميس,15/شعبان/1430 هـ,01:32 صباحاً
الدولة:مصر
رقم العضوية: 91453



 اقتباس (أصيل,12/08/2009 02:56:17 ص)
جزاك الله خيرا ،،،
لو فرضنا ان لدي برنامج و القاعدة موجودة على سيرفر SQL في الشبكة
وأريد كل المستخدمين الموجودين في الشبكة alluser تشغيل البرنامج .
فهل يلزم اعطاء صلاحية للمجموعة alluser من داخل الاسكيوال .
للذهاب للمشاركة الأصلية اضغط هنا



اخى الكريم
الجروب الخاصه بالشبكه ليس لها علاقه باجروب الموجوده فى ال SQL server يعنى انتا ممكن تعمل يوزر نيم وباسور من ال SQL لكل يوزر موجود على الشبكه

حاول توضحلى اكتر علشان اشرحلك بالتفصيل كافه الحلول
واسف اخى الكريم على التاخير فى الرد


--------------------
الحياة بدون هدف كأنسان بلا روح


======= My Microsoft Profile=======


Transcript ID : 836669
Access Code : 24681010
للأعلىأبلغ المشرف عن هذه المشاركة
لتعقيب على هذه المشاركة مباشرة

    

عدد المتصفحين لهذا المنتدى «1»: (الضيوف «1» - المتخفون «0»)
الأعضاء «0»: .

عدد الصفحات : 2  1  2   > » إضافة رد جديد إضافة موضوع جديد



 
الوقت الأن:اليوم,04:20 صباحاً بتوقيت القدس المحتلة

Powered By arabmoheet v3.1

منتديات المحيط العربي  -  راسلنا  -   أعلى
X   رسالة المنتدى
(سوف يتم اغلاق هذه النافذة بعد 2 ثانية)
X   رسالة المنتدى
(سوف يتم اغلاق هذه النافذة بعد 2 ثانية)